Vragen?

Hier hebben we er al een aantal op een rijtje gezet voor u!

Sponsoring:

Kan iedereen Sponsoren?

Ja zeker!  Wij zijn altijd op zoek naar financiële sponsors (Zowel Particulier als bedrijven) Dit kan gemakkelijk via onze bankrekening (ook anoniem) of d.m.v. cadeaubonnen van supermarkten in de omgeving van Taart voor Kids (Deen, Jumbo, Spar) Ook zijn wij regelmatig op zoek naar Kaarsjes, Jam en Fruitcocktail dit gebeurd vaak in oproepjes via onze gelijknamige facebookpagina.

Daarnaast hebben wij op onze website een kopje hulp gezocht, waarin wij aangeven welke hulp wij zoeken. Dus Sponsoring is op vele manieren mogelijk.

Hebben wij vaste Sponsors

Helaas berusten een hoop berichten op misopvattingen / aannames. Herhaaldelijk zie ik dat wij gesponsord worden door ….. Nee hoor, wij hebben geen vaste sponsors. Uiteraard hebben wij wel particulieren die ons regelmatig wat toe steken (waar wij echt enorm blij mee zijn), maar zoals ik soms terug lees dat onze slagroom gesponsord zou worden of dat we spullen krijgen van een supermarkt. Hier werken wij zelf erg hard voor door met deze mensen in overleg te gaan. Vaak gaat dit om een eenmalige actie of in geval van de genoemde slagroom om een eenmalige sponsoring aan een rotaryclub voor een taartworkshop die wij daar mochten organiseren.

Mocht u een vaste sponsor weten of willen worden, dan is dat uiteraard zeer welkom, want met 3 voedselbanken moeten wij nog harder aan de slag om de pakweg € 7000,00 per jaar bij elkaar te gaan krijgen.

 

Hulpbakkers:

Bakken wij gezamenlijk?

Nee, helaas zijn wij een kleine stichting en hebben niet de ruimte of de middelen voor een pand met alle voorzieningen om gezamenlijk taarten te maken. Het is wel een hele gezellige gedachten, maar aangezien een groot deel van onze thuisbakkers ook gewoon een baan heeft is het bijna niet te doen om iedereen bij elkaar te krijgen, dus zonde van de ruimte en geld wat het ons dan zou kosten. Daarin tegen kent iedereen zijn eigen oven het best en in je eigen keuken ken je blindelings de weg wat ook best fijn is.

Kost het mij geld?

Nee, u krijgt een startpakket met spullen en alle ingrediënten. Verse producten zoals Slagroom, banaan, eieren, koopt u zelf, maar u mag de bon ten alle tijde inleveren. Dus meer dan een beetje stroom van de oven en eventueel de kosten van de taart wegbrengen naar het ophaalpunt bij Chantal (afdeling Hoorn), Marion (afdeling HHW) of Ageeth (Schagen) kost het uzelf niet.

Verdien ik zelf ook iets aan TVK?

Nee het is geheel vrijwilligerswerk, we belonen onze krachten weleens met een kleinigheidje zoals een speculaaspop met Sinterklaas of een kaartje met hun verjaardag, maar dit is geen vast iets. Alles wat door sponsoring is verworven willen we ook weer in vorm van Slagroomtaart bij de minder bedeelde kinderen zien te krijgen. Dus als je er zelf iets aan wilt verdienen is Taart voor Kids helaas niet de juiste plek voor u.

Alleen slagroomtaart?

Ja, Taart voor kids heeft ervoor gekozen om elk kind hetzelfde te geven. Daarom krijgt elke hulpbakker die zich aanmeld een bakblik in bruikleen zodat elke taart even groot is. Wij werken met een eigen geperfectioneerd recept zodat elke taart lekker smaakt en voor elke hulpbakker goed te maken is. De versiering bovenop is de handtekening van de bakker zelf en bent u vrij om uw creativiteit op los te laten. Dit kan op diverse manieren d.m.v. een eetbaar plaatje, maar ook het boetseren met fondant of Marsepein kan een optie zijn.

Kan er ook op een andere dag gebakken worden?

Nee we werken met 2 vaste bakdagen Woensdag (HHW en Schagen) omdat de uitgifte dag van Voedselbank Alkmaar en Kop van Noord op Donderdag is / Donderdag (Hoorn), omdat de uitgifte dag bij de Voedselbank W-F op Vrijdag is. Ondanks we de taart niet op de verjaardag zelf afleveren i.v.m. privacy willen we wel proberen om de taart zo vers mogelijk af te kunnen leveren, daarom staat de bakdag vast op Woensdag / Donderdag en is de taart tot Zondag mits goed gekoeld prima vers te houden, omdat wij alleen met verse ingrediënten werken en gaan voor kwaliteit. Wordt de verjaardag ondanks dat toch na Zondag op de dag zelf gevierd kan de Taart eventueel ingevroren worden. Hij is daarna nog prima te eten, dit is door ons uitvoerig getest en verbeterd!

 

Het bestuur:

Rijden wij een dure auto?

Nee hoor, ook het bestuur doet alles op Vrijwillige basis. Ook wij werken gewoon voor ons eigen onderhoud naast de Stichting. Alle kilometers die er tot nog toe gereden zijn voor de Stichting is nooit iets voor in rekening gebracht, ook de gemaakte onkosten voor de energiekosten van de oven of koelkast wordt door de personen in kwestie uit eigen huishoudpot betaald. Zelfs het koekje bij de vergaderingen wordt niet gedeclareerd bij de Stichting.

Wat declareren wij bij de stichting?

T-Shirts met logo (eenmalig), dit om reclame te kunnen maken en zichtbaar te worden voor eventuele Sponsors. Deze kleding wordt gedragen tijdens bijv. de Rabo Sponsorfietstocht en andere evenementen of tijdens een voordracht bij bijv. een Rotaryclub om TVK te promoten. Daarnaast kopen wij materialen voor de starterspakketten voor de Hulpbakkers. Dit krijgen zij in Bruikleen, dus blijft ten alle tijden eigendom van TVK. Verder de ingrediënten die wij niet gesponsord krijgen maar wel nodig hebben om door te kunnen blijven bakken, kopen wij op kosten van TVK.

 

Waarom?:

Gebruiken wij geen duurzame dozen?

Is overwogen, maar om te beginnen kost de aanschaf hiervan best veel. Als we de optelsom maken van 6 taarten per week, zijn er minimaal 18 dozen nodig. Niet alle dozen zullen terugkomen, dus een extra verliespost. Er is meer opslagruimte voor nodig, daarbij is het getal 18 niet genoeg, omdat ze ook verdeeld worden over de hulpbakkers, zodat hun steeds 1 of 2 dozen in hun bezit hebben voor hun volgende taart.

Is er gekozen voor slagroomtaart?

Dat TVK begon als particulier initiatief was er maar 1 bakker. Slagroomtaarten zijn in dit geval makkelijker te maken dan een Fondant taart, dus ook voor die ene bakker moest het mogelijk zijn om de 0 t/m 6 taarten die gemiddeld per week de deur uit gingen te maken.

Hebben wij nu dan geen fondant taarten, nu er meer bakkers zijn?

Omdat we zijn gegaan voor Kwaliteit. Het lijkt misschien doorsnee een Slagroomtaart, maar ondanks dat stoppen wij er liever Kwaliteitsproducten in om de smaak optimaal te houden en de continuïteit hoog te houden, dat maakt de taart iets duurder. Fondant maakt de taart dan toch nog weer duurder, bij grotere inkoop is fondant weer datum gevoeliger. De fondant die we gesponsord krijgen gebruiken we dan wel weer om de taart mee te versieren, waar een aantal bakkers dan ook veel plezier in hebben en op deze manier de taart weer eigen maken. (de eerder genoemde handtekening van de bakker) Voor het kind maakt het geen verschil, zij zijn blij dat ze een taart krijgen!

 

Mocht uw vraag nog niet of niet volledig beantwoordt zijn, kunt u altijd een mail sturen naar info@taartvoorkids.nl wij komen hier dan zo snel als toelaat op terug.


Doneren?

Wilt u doneren? Dat kan! Door op onderstaande link te drukken, komt u op onze doneer pagina:

Doneren

Volg ons op Facebook en Instagram!

Facebook
Instagram