2016

Aantal gebakken taarten: 108

Dat wij een stichting zijn geworden, werd heel erg snel duidelijk. Opeens staat onze wereld op zijn kop en lijkt iedereen ons opeens te vinden. Echt geweldig en daarom willen we al onze sponsors van 2016 enorm bedanken voor al jullie bijdrages. De donaties zowel groot als klein is voor een jarig kind uit onze doelgroep een enorme gift, daarom bedanken wij graag:

Januari:

 • Ruiten Visie voor de donatie van € 100,00
 • JSC van Dijk voor de donatie van € 100,00
 • Schipper Kozijnen voor de donatie van € 100,00
 • Thessa Wubbe voor de donatie van € 15,00
 • Fam. Hendriks voor de Deen cadeaubon van € 20,00
 • Irma Klaver voor de donatie van € 10,00
 • Brigitte van Slooten voor de voordracht bij jouw marktkraam Alkmaar
 • Anonieme gift van € 7,00

Begin van het jaar bakte Saskia nog alleen en zijn er in januari 7 appeltaarten gebakken om de vakantie van Saskia te overbruggen. Een deel van de spullen kregen wij van Gerard Haller, die nog Appels over had van zijn Oliebollenkraam. Deze Appeltaarten zijn de vriezer in gegaan, maar door de hulpbakkers die zich begin mei hadden aangemeld, waren deze appeltaarten niet meer nodig. Voor € 7,50 per stuk hebben wij de Appeltaarten verkocht en zo onze bankrekening aangevuld. Even een telefoontje naar Gerard en er komt weer een vers emmertje gele roompoeder. Echt super!

 

Februari:

 • JSC van Dijk voor de Donatie van € 10,00
 • R.A. Vlaar voor de donatie van € 20,00
 • Mariska Zoon voor de donatie van € 20,00
 • Ruud Haller voor de donatie van € 15,00
 • Ruud Haller: Hosting van de website. Ook privé gerelateerde zaken. (stroom, water, benzine, enz, enz.)
 • G.L. Buma voor de donatie van € 20,00
 • W. Remmers voor de donatie van € 10,00
 • H. Kosten voor de donatie van € 20,00
 • Fam. Best voor de donatie van € 15,00
 • Chantal Schipper voor het doneren van haar verjaardagsgeld € 100,00
 • Anonieme giften van € 270,00

Ingenborg Ruitenbeek de zus van Chantal werkt in de media en ontwerpen kan zij als geen ander. We kregen na het vertrekken van info een voorbeeld toegestuurd van haar ontwerp, na een paar hele kleine aanpassingen ontstond er een prachtige flyer. We kregen van haar ook een adres waar we goedkoop de flyer konden laten afdrukken, maar dat we haar opdracht gaven om dit voor ons te regelen, kregen we van haar baas Enter Media B.V. (Weesp) de eerste 1000 stuks cadeau.

Norma Lokkers zou iets privé opsturen naar Saskia, dat de doos open ging kwam er nog veel meer uit dan alleen wat er opgestuurd zou worden. Dit is toch super leuk, juist omdat je het niet verwacht!

 

Maart:

 • J.C.M. de Koning voor de donatie van € 60,00
 • Anonieme giften van € 15,00

Dankzij Brigitte van Slooten die een berichtje voorbij zag komen en hierop reageerde, kregen wij voor twee maanden lang de beschikking over een zeer ruime marktkraam. Jouw Marktkraam Alkmaar stelde ons de goede doelen kraam ter beschikking. Amanda, Chantal & Saskia hebben even flink opruiming gehouden op zoek naar leuke spullen. Gelukkig hebben meer mensen spullen ter beschikking gesteld oa: Marjolein Wobbema die met spoed  een bord met logo voor in de kraam heeft gemaakt en een tas met armbandjes voor in de goede doelenkraam doneerde. Ook Trudy Schipper-de Jong bedanken wij voor de hele doos kaarten en andere spulletjes voor in de goede doelenkraam. Ingrid Besse voor een hele zak kleding en speelgoed, als ook Cindy Best voor diversiteit aan kinderspeelgoed en kleding.

Het eind resultaat € 220,60 om de bankrekening aan te vullen. Echt geweldig hoeveel mensen spontaan reageerden op ons oproepje, we konden niet eens alles in 1 keer kwijt in de kraam, maar dat kwam helemaal goed door de snelle doorloop van spullen.

 

Saskia bakt al een aantal jaren de taarten voor de Gabberbingo van de Gabberweek, ons initiatief werd ook daar bekend. Zij waren ook degene die ons in het begin via de radio naamsbekendheid gaven op het moment dat Saskia in 2015 als particulier initiatief startte en zo werden wij eind februari het goede doel in hun kinderspektakel. Kinderen worden in de Voorjaarsvakantie met busjes naar activiteiten gereden, waar ze zich eerder voor op konden geven. Bij het instappen in deze busjes konden de kinderen / ouders spullen ten gunste van Taart voor Kids afgeven. Er kwam echt ontzettend veel binnen waaronder geweldig veel jam, maar ook fruitcocktail, marsepein en Fondant en vele andere materialen. We kregen ongeveer 11 kratten in totaal. Echt een hele leuke ervaring en de spullen waren echt zo welkom dat we op dat moment ook echt weer een poos vooruit konden.

April:

 • C.C.M. Spruit voor de donatie van: € 15,00
 • Anonieme giften van € 71,90

Mei:

 • Lionsclub de Loekies Markermeer voor de donatie van € 150,00
 • Ronald & Marion Visch voor de donatie van € 20,00
 • Anonieme giften van € 15,00

Er werd een oproep gedaan op facebook om Hulpbakkers te vinden, die Saskia tijdens haar vakantie konden overnemen, maar ook bij te springen waar nodig is i.v.m. de op geplande uitbreidingen. Er werd gewerkt aan een samenwerking om ook kinderen in Opmeer een onbezorgde verjaardag te bezorgen, maar ook werd er gekeken naar de dependance in Bovenkarspel. Als eerste liepen we letterlijk tegen Robert-Jan aan. Door een opmerking van Chantal bood hij vrij direct aan wel te willen helpen met bakken. Robert-Jan geeft aan i.v.m. zijn rug helaas maar 1 taart aan te kunnen maar voor Saskia een mooie leerschool om dingen uit handen te geven. Dat is in het begin best spannend voor haar, maar ze weet ook dat een uitbreiding zonder hulp geen optie is!

Langzaam aan na meerdere oproepen, krantenartikel breid de groep zich in de maanden erna langzaam uit en hebben we eind oktober 6 enthousiaste hulpbakkers.

Juni:

Op de Kunstmarkt in Schagen, werd er op eigen initiatief door Ria de Moel een actie gestart. Alle kleine schilderijtjes die verkocht werden kwam ten goede aan Taart voor Kids. Echt Super lief! € 106,20 is er inmiddels op onze bankrekening bij geschreven. #hartverwarmend!

 

Door de Rabobank werden we uitgenodigd om deel te nemen aan de Rabo sponsortocht, hiervoor moesten we met 8 mensen ruim 40 kilometer fietsen, zodat ons dat € 250,00 op zou leveren. Die 8 mensen hadden we al snel gevonden Chantal Schipper, Sanne Haller, Wendy Haller & Ritchy Peters, Ruud & Saskia Haller, Amanda & Jan Steven van Dijk en werd op de dag zelf nog aangevuld met 3 kinderen van de Familie van Dijk Pip, Janneke en Naomi Zonder problemen werd de volledige rit afgelegd. Echt Super ook van Janneke die nog op een kleine fiets gewoon de hele rit zonder problemen mee heeft uitgereden.

Juli:

 • Anonieme giften van € 41,00

September:

 • Griffid BV donatie van € 100,00
 • De Jong donatie van € 50,00
 • Fam. Best donatie van € 10,00
 • Anne Bremmer donatie van € 10,00
 • M.A. Witten donatie van€ 80,00
 • O. Langelaar donatie van € 5,00

We werden gebeld door Zwembad ’t Woudmeer waar gestemd kon worden op ons goede doel omdat deze in een stem top 5 was opgegeven. Het goede doel wat op de hoogste plaats zou eindigen werd aan de zwem vierdaagse gekoppeld. Na een nek aan nek race wisten we op de laatste dag nog voldoende stemmen binnen te slepen en werd Taart voor Kids het goede doel van de Zwemvierdaagse 2016.

Zelf zijn wij ook hard aan de slag gegaan met ons sponsorblad en dat Ruud ook besloot mee te zwemmen, sleepte hij in zijn eentje binnen een paar dagen 1/4 van het sponsorbedrag binnen. Na vier dagen zwemmen, waarvan Ruud een kilometer per dag zwom i.v.m. een uitdaging en het bestuur zelf 500 meter per dag weg zwom, haalde we echt een top bedrag binnen, waardoor Taart voor kids weer even lucht kreeg en er weer voldoende materialen ingekocht konden worden. Ook konden we de hulpbakkers van goede materialen voorzien, zodat de continuïteit van de taarten weer gewaarborgd zijn en we ook de stap maakte om vanaf dat moment de kinderen van Bovenkarspel ook een taart te gaan geven.. Er kwam maar liefst € 2333,20 binnen.

Iedereen die ons een contante donatie heeft gegeven willen wij ook ontzettend graag bedanken voor jullie steun aan Taart voor Kids!

 

December:

Al vroeg in het jaar heeft Chantal een aanvraag ingediend bij de Gemeenschapsveiling Opmeer, hier werd een aanvraag ingediend voor een nieuwe oven. We kregen te horen dat de aanvraag niet goed was ingediend, maar omdat we op de valreep mee deden, kon de aanvraag niet meer opnieuw. Hoe en wat verder wisten we op dat moment niet, dus rekende nergens op. In december kregen we te horen dat er elk jaar een donatie van € 500,00 uitgereikt wordt aan een goed doel en dat ze daar ons voor in gedachten hadden, zodat we toch een start hebben voor onze oven.

In januari pakken we dit verder op….. Wordt vervolgd!

Chantal deed ook een aanvraag bij de Rotaryclub Koggenland, hier werden we in november uitgenodigd door de goede doelen Commissie om ons verhaal te promoten. Dit werd zo goed ontvangen dat ze ons de kans gaven om op 21 december een workshoptaart maken te geven. Voor de Rotaryclub zelf, werden er op hun clubavond 12 taarten gemaakt en kregen we hiervoor van hun een mooi bedrag van € 550,00. Dit was deels om onze onkosten te compenseren, maar ook een mooi extra bedrag om weer een aantal extra taarten te maken. Echter hadden ze nog een extra verrassing achter de hand!

Er bleek ook een Rotary Junior club binnen hun afdeling te zijn, die enorm enthousiast over onze stichting was. Zij schonken Taart voor Kids ook nog eens € 450,00 voor onze nieuwe oven. We kregen dus geheel onverwacht die avond een cheque uitgereikt van maar liefst € 1000,-

Dankzij de Rotaryclub Koggenland, konden wij ook zoals het jaar ervoor weer een bijdrage doen aan de Stichting Kerstactie WestFriesland, Zij delen kerstpakketten uit aan gezinnen die het niet breed hebben. Deze gezinnen hebben altijd kinderen en dat is ook onze doelgroep. Vanuit de workshop werden er door 4 deelnemers hun taart gedoneerd aan Taart voor Kids, zodat wij er weer kinderen blij mee konden maken. Wij hebben toen direct aangegeven dat deze gedoneerd zouden gaan worden aan Stichting Kerstactie, die ons in retour hun overige spullen (taartgerelateerd) weer cadeau gaven.

 

Via facebook hebben wij ook een oproep gedaan voor kaarsjes op de taarten. Hier wordt af en toe nog steeds op gereageerd, maar in December hebben we oa van: Marjolein Wobbema, Kimberley van Straalen, Linda Ber en via Hennie van de Voedselbank weer een aardig voorraadje mogen ontvangen.

Onze dank hiervoor is groot!

Verder wil Taart voor Kids iedereen die we hierin niet genoemd hebben, maar op wat voor manier dan ook hun bijdrage aan Taart voor Kids heeft geleverd enorm bedanken voor hun steun, materialen, cadeaubonnen etc. die in sommige gevallen anoniem zijn bezorgd.

Ook wil ik Chantal & Amanda in het bijzonder bedanken voor het aan mijn zijde staan in het ‘Stichting’ avontuur. Chantal die haar koelkast en stukje schuur aan ons ter beschikking stelt, zodat het logistiek allemaal geregeld kan worden. Amanda die nog steeds (zelfs nu haar eigen kippen geen eitjes meer leggen) elke week trouw een doos eieren komt brengen.

Ook Hennie van Schie onze eigen vrijwilligster bij de Voedselbank, die elke week met een kopje thee klaar zit om te vertellen hoe het met de taarten is gegaan de week ervoor en het briefje met de nieuwe kinderen voor de week erna, mag aan deze hele lijst niet ontbreken.

Komend jaar gaan wij ons meer richten op vaste donateurs, zodat wij door kunnen blijven gaan met het maken van taarten voor kinderen onder de armoede grens. Dit jaar zijn we een heel eind op weg geholpen door spontane acties, maar om door te kunnen blijven bakken zijn wij blijvend op zoek naar sponsors en nieuwe ingangen. Voor eventuele vaste donateurs willen wij in de toekomst ook ook af en toe iets terug gaan doen om hen te bedanken voor hun steun aan Taart voor Kids!

Inmiddels is het jaar 2016 om en heeft Taart voor Kids de laatste Donderdag van het jaar de 200ste Taart weggegeven aan de jarige kinderen van de Voedselbank!

 

Wij zijn klaar voor 2017

Saskia, Chantal, Amanda, Robert-Jan, Anita, Bets, Kimberly, Diana & Brigitte.

Doneren?

Wilt u doneren? Dat kan! Door op onderstaande link te drukken, komt u op onze doneer pagina:

Doneren

Volg ons op Facebook en Instagram!

Facebook
Instagram