Beleidsplannen/ Doelstellingen/ Motivatie en Missie

Doelstellingen:

Doelstelling 2021:

 • Wij gaan terug naar de leeftijd t/m 16 jaar, wij gaan ervan uit dat jongeren van 17 en 18 een baantje zullen hebben en liever een eigen taart of gebakje uitkiezen.
 • Het Coronajaar zijn wij door gekomen, maar ook dit jaar zal er hard gewerkt moeten worden aan het verhogen en daarna op peil houden van de bankrekening.
 • Het zichtbaar worden is afgelopen jaar nog niet voldoende van de grond gekomen, daar zullen wij ook dit jaar weer hard mee aan de slag gaan, d.m.v. acties en het benaderen van scholen.

Doelstelling 2020:

 • Grote stappen zijn er gemaakt met Voedselbank Kop van Noord afgelopen jaar (dependance Nieuwe Niedorp, Schagen en Warmenhuizen), vanaf Januari zetten wij ook de stappen naar de ontbrekende dependances (Middenmeer, Hippolytushoef en Anna Paulowna)
 • Het op peil houden van de bankrekening, want met ongeveer 350 taarten op jaarbasis is dat een kostenpost van € 6500,00
 •  Hiervoor zijn wij steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zichtbaar te worden in de omgeving waar wij de taarten uitdelen d.m.v. acties (denk aan statiegeldacties, inzamelingsacties etc.)

Doelstelling 2019:

 • Leeftijdsgrens opgetrokken naar t/m 18 jaar door stichting Jarige Job, wij gaan mee, maar gaan onderzoeken of jongeren van 17 en 18 nog wel op een taart van ons zitten te wachten.
 • Na een kleine start bij Dependance Nieuwe Niedorp, willen wij proberen op kort termijn Dependance Schagen op poten te zetten en van daaruit kijken of wij ook mogelijkheden vinden om bij Voedselbank Anna-Paulowna te komen incl. de andere bijbehorende dependances oa: Middenmeer etc.
 • Om dit te kunnen blijven realiseren en zeker nu het gebied groter wordt, moeten wij ook blijven zoeken naar bronnen van inkomsten. Denkend aan een inzamelingsactie, statiegeldbonnenacties bij diverse supermarkten, maar ook nadenken over bijv. weer een open dag of andere haalbare acties.

Doelstelling 2018:

Het blijkt nog steeds nodig te zijn dat wij in de bres springen voor kinderen onder de armoede grens, daarom werken we aan de volgende doelstellingen:

 • We blijven op zoek naar sponsors die in wat voor vorm ons kunnen helpen om onze doelstellingen te halen.
 • Stichting Taart voor Kids wil nog steeds in regio West Friesland zoveel mogelijk kinderen onder de armoedegrens op hun verjaardag blij maken met een mooie verjaardagstaart van verse ingrediënten, daarom is vanaf januari 2018 de taart leeftijd verruimd naar 14 jaar bij Voedselbank W-F, Dependance Bovenkarspel en Opmeer (volgend jaar willen wij dit uitbreiden naar 16 jaar)
 • We onderzoeken ook of er een samenwerkingsverband opgezet kan worden met de Voedselbank Schagen als dit mogelijk is zal dit vanaf 2019 van start gaan. We beginnen met zoeken naar een tussenpersoon en hulpbakkers regio Schagen.

Motivatie:

Waarom Taart voor Kids:

29-12-2015

Saskia heeft van dichtbij mee gemaakt hoe moeilijk het voor een ouder is om voor je kind een echte verjaardag te bezorgen wanneer het financieel niet voor de wind gaat. Kinderen van ouders in de schuldsanering, aangesloten bij de Voedselbank of onder de armoedegrens levend, verdienen ook een echte verjaardag! Haar hobby is het bakken van mooie taarten met verse ingrediënten. Zij wil deze kinderen verblijden met een echte verjaardagstaart.

Een jaar lang heeft zij met wat donaties, maar vooral op eigen kosten ruim 90 taarten gebakken. Ze liep echter vaak tegen instanties aan die haar particuliere initiatief niet serieus konden nemen.

Toen zij rond kerst een tweetal flinke donaties ontving heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en haar twee trouwste donateurs aan tafel gevraagd. Samen besloten ze de Stichting Taart voor Kids in het leven te roepen. 29-12-2015 werd dit plan bij de notaris vast gelegd en is Stichting Taart voor Kids een feit!

Hoe kom je aan adressen van deze kinderen?

Saskia heeft contact gelegd met de Voedselbank in Hoorn. Hier ontstond een samenwerkingsverband en elke week krijgt zij nu het geslacht en leeftijd van deze kinderen aangesloten bij de Voedselbank in Hoorn door,. Daarnaast zijn er onderhandelingen gestart met stichting Samen. Zij ondersteunen gezinnen die dat nodig hebben in Opmeer. Zij geven kadobonnen uit waarmee een gezin onder de armoedegrens een taart kan aanvragen voor hun jarige kind. In de toekomst zal er waar mogelijk is meer samenwerking komen met andere organisaties.

Hoe zit het met privacy?

Taart voor kids krijgt van de organisatie uitsluitend het geslacht en leeftijd door. Er is dus niet bekend bij Taart voor kids wie de verjaardagstaart krijgt. Deze kinderen worden ook niet gebruikt voor publicatiedoeleinden. Uitsluitend wanneer ouders zelf na ontvangst van de taart reageren, zelf een foto aanleveren en toestemming geven voor het gebruik van de foto. Taart voor kids plaatst deze dan in de gelijknamige facebookgroep.

Stichting Taart voor kids in de toekomst:

In de wereld om ons heen gaan nog steeds bedrijven failliet en komen mensen wel of niet door eigen toe doen in de financiële problemen. Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de problemen van hun ouders, zij zijn het slachtoffer! Ze moeten incasseren, inleveren en overleven, met alle gevolgen van dien. Geen enkel kind wil anders zijn dan zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Stichting Taart voor Kids wil zoveel mogelijk van dit soort kinderen op hun verjaardag blij maken met een mooie verjaardagstaart van verse ingrediënten.

Hoe wil Taart voor Kids dit bereiken?

Stichting Taart voor Kids wil actief fondsen werven. Na een jaar burgerinitiatief heeft Saskia ingezien dat dit project enorm in de papieren gaat lopen en dit particulier niet op te vangen is. Daarom gaat de stichting op zoek naar sponsors, subsidies, donateurs en particuliere initiatieven in wat voor vorm dan ook.

Het project is qua tijd niet te dragen voor 1 persoon. Stichting Taart voor kids gaat op zoek naar participanten om het project breder te kunnen dragen en continuïteit te kunnen waarborgen. Nu staan er Appeltaarten in de vriezer voor wanneer Saskia er niet is, in de toekomst moeten dit ook gewoon mooie verse taarten worden.

Een belangrijk punt blijft integriteit. Stichting Taart voor Kids zal voor zover het in haar vermogen ligt onderzoek, of navraag doen of een taart voor een kind binnen de doelgroep van de stichting valt. Een verzoek moet degelijk onderbouwd zijn. Bij een verzoek wordt onder andere een beroep gedaan op de partners. Er zal niet aan alle verzoeken kunnen worden voldaan om uiteenlopende redenen. Alle verzoeken worden echter wel serieus in overweging genomen en vertrouwelijk behandeld.


Doneren?

Wilt u doneren? Dat kan! Door op onderstaande link te drukken, komt u op onze doneer pagina:

Doneren

Volg ons op Facebook en Instagram!

Facebook
Instagram